Ogólnopolski Konkurs Wiedzy Praktycznej Agronomii 18 listopada 2019 Organizator: PROCAM Polska Sp. z o.o.Partnerzy:Portal topagrar.plPrzedsiębiorstwo Produkcyjno-Consultingowe ADOB Sp. z o.o. Sp. k.Termin konkursu: maj 2020 – dokładna data zostanie podana 16.03.2020 rokuMiejsce: Jastrzębia Góra W ramach przygotowań do Konkursu doradcy agronomiczni PROCAM przeprowadzą na uczelniach biorących udział w Konkursie wykłady z zakresu: „Nowości w technologiach uprawy zbóż, rzepaku i kukurydzy”:I seria wykładów odbędzie się w listopadzie i grudniu 2019 roku20.11.2019 Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiugodz. 13:00, sala 4C w Centrum dydaktyczno-naukowym ul. Grunwaldzka 24 ABUDYNEK WYDZIAŁU PRZYRODNICZO-TECHNOLOGICZNEGO26.11.2019 – Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniugodz. 9:45, Budynek Biocentrum, ul. Dojazd 11, sala seminaryjna Katedry Agronomii 3.45.27.11.2019 – Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawiegodz. 17:00 w sali 0/106 (budynek 37, przyziemie)28.11.2019 Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. J. i J. Śniadeckich w Bydgoszczygodz. 10:00, sala B2 Wydział Rolnictwa i Biotechnologii, ul. Bernardyńska 64.12.2019 Uniwersytet Przyrodniczo – Humanistyczny w Siedlcachgodz. 10:00, sala 306 na Wydziale Agrobioinżynierii i Nauk o Zwierzętach, ul. Prusa 145.12.2019 Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztyniegodz. 13:00 w auli Prof. W. Niewiadomskiego (Plac Łódzki 3, Kortowo)09.12.2019 Uniwersytet Rolniczy im. Hugo Kołłątaja w Krakowiegodz. 12:00 sala wykładowa „B” w budynku Wydziału Rolniczo-Ekonomicznego, Al. Mickiewicza 2111.12.2019 Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczeciniegodz. 15:30 sala nr 58 Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa, Juliusza Słowackiego 1714.01.2020 Uniwersytet Przyrodniczy w LublinieII seria wykładów odbędzie się na przełomie lutego i marca 2020 roku Uczelnia zgłaszająca studentów – uczestników konkursu zgłasza grupę 4 osób będących jej studentami na dzień odbywania się Konkursu oraz 1 opiekuna będącego jej pracownikiem naukowym. Konkurs obejmuje dwa etapy:Etap I – część pisemna: obejmuje rozwiązanie testu wiedzy agronomicznej. Za poprawną odpowiedź uczestnik otrzymuje plus 1 punkt, za błędną odpowiedź lub jej brak 0 punktów.Etap II – część ustna: składa się z pytań otwartych i zamkniętych dotyczących wiedzy merytorycznej (diagnostyka chwastów, chorób i szkodników w uprawach rolniczych), a także podanie propozycji ochrony czy też nawożenia plantacji. Za poprawną odpowiedź uczestnik otrzymuje plus 1 punkt, za błędną lub za brak odpowiedzi 0 punktów.Po dwóch etapach konkursu zostanie wyłonionych 3 finalistów indywidualnych oraz 3 finalistów zespołowych.Uczestnicy za odpowiedzi udzielone w obu etapach Konkursu gromadzą punkty indywidualnie oraz łącznie w ramach grupy reprezentującej daną uczelnię.Każdy uczestnik w obu etapach Konkursu za udzielone odpowiedzi gromadzi punkty, które decydują o ostatecznym miejscu zajętym przez niego indywidualnie w Konkursie, a suma punktów zgromadzonych przez wszystkich reprezentantów danej uczelni decyduje o miejscu zajętym przez grupę danej uczelni w Konkursie. Pozostałe aktualności 20 lat PROCAM – 20 lat historii sukcesu! więcej... Przędziorki – PROCAM Fito Doradcy PROCAM sygnalizują więcej... PROCAM GARDEN JESIEŃ W OGRODZIE więcej... Podział fungicydów — klasyfikacja, rodzaje i zakres stosowania więcej... Wyniki Konkursu fotograficznego #rodzinaPROCAM z okazji 20-lecia PROCAM! więcej... 20-lecie PROCAM Polska – podsumowanie dwóch dekad sukcesu i zrównoważonego rozwoju więcej... Uprawa marchwi – rekordowy plon więcej... MALI ARTYŚCI W AKCJI! Wyniki Konkursu Plastycznego więcej... Serdecznie zapraszamy na Międzynarodowe Targi Sadownictwa FRUIT Poland więcej... Zarządzaj zgodąAby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.FunkcjonalneFunkcjonalneZawsze aktywnePrzechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.PreferencjePreferencjePrzechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.StatystykaStatystykaPrzechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych.Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.MarketingMarketingPrzechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.Zarządzaj opcjamiZarządzaj serwisamiZarządzaj {vendor_count} dostawcamiPrzeczytaj więcej o tych celachAkceptujęOdmówZobacz preferencjeZapisz preferencjeZobacz preferencje{title}{title}{title}Zarządzaj zgodą